Șeful Deutsche Bank spune că Europa este în pericol să depindă de băncile străine

Șeful Deutsche Bank spune că Europa este în pericol să depindă de băncile străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Directorul general de la gigantul bancar german Deutsche Bank, Christian Sewing, a tras un semnal de alarmă față de "pericolul" ca Europa să depindă de băncile străine, făcând o paralelă cu dependența Europei de alții pentru energie care a declanșat o criză energetică pe continent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Deutsche Bank vorbesc de mult timp de necesitatea ca Europa să aibă bănci puternice care să contracareze rivalii americani și chinezi, dar discursul de vineri al lui Christian Sewing a inclus un apel la urgență, scrie Agerpres.

Raiffeisen Bank Romania a fost amendată cu 28.000 euro pentru mai multe incidente privind securitatea datelor clienților CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank Romania a fost amendată cu 28.000 euro pentru mai multe incidente privind securitatea datelor clienților

"Trebuie să schimbăm urgent direcția dacă nu vrem să fim dependenți de băncile străine pentru a finanța viitorul Europei. Și nimeni nu ar trebui să relativizeze acest pericol", a spus Christian Sewing la o conferință bancară.

Șeful Deutsche Bank a dat vina pe organismele europene de reglementare în sectorul bancar pentru această situație. "A devenit din ce în ce mai clar că actualul cadru de reglementare face prea puțin pentru a întări băncile europene", a spus Christian Sewing.

În replică, președintele BCE, Christine Lagarde, care participă la aceeași conferință, a tras un semnal de alarmă cu privire la "subminarea" reglementării bancare. "Diluarea reglementării ar lăsa băncile mai expuse la șocuri și mai puțin capabile să sprijine tranzițiile de care vor depinde viitorul nostru", a spus Christine Lagarde.

Un domeniu în care Christian Sewing a precizat că există "obstacole semnificative" ridicate de autoritățile de reglementare este acela al finanțării cu efect de pârghie (-leveraged finance-nr.).

Organismele de supervizare din cadrul BCE le-au spus băncilor să reducă finanțarea cu efect de pârghie, în cadrul căreia sunt acordate credite unor debitori deja îndatorați.

Cu toate acestea, șeful de la Deutsche Bank a spus că acest gen de activități constituie "un segment legitim de activitate care va juca un rol important în revenirea economiei". 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
bănci