UniCredit Leasing va avea un nou Chief Executive Officer

UniCredit Leasing va avea un nou Chief Executive Officer
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 apr 2016

UniCredit Leasing va avea, începând cu luna mai, un nou Chief Executive Officer, Mircea Cotigă, actual Director Risc – Restructurare și Recuperare Creanțe în cadrul UniCredit Bank, urmând să preia poziția de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing. Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internațională, fiind promovată în funcția de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbul de mandat va deveni efectiv începând cu luna mai, preluarea funcției de către Antoaneta Curteanu în cadrul UniCredit Bulbank fiind supusă autorizării din partea Băncii Naționale a Bulgariei.

Mircea Cotigă ocupă în prezent poziția de Director Risc – Restructurare și Recuperare Creanțe în cadrul UniCredit Bank și este unul dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniul său de activitate, având vaste cunostințe de business și financiar-bancare.

Păunescu, BNR: Sunt peste 10.000 de litigii cu băncile și IFN pe rolul instanțelor CITEȘTE ȘI Păunescu, BNR: Sunt peste 10.000 de litigii cu băncile și IFN pe rolul instanțelor

"Privesc cu multă bucurie și încredere această nouă etapă din cariera mea, un pas firesc pentru mine după o experiență deja bogată în cadrul UniCredit Bank. Întreaga mea experiență în cadrul băncii, în activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcată de o atitudine pro-client și pro-business, încercând întotdeauna să fim alături de partenerii noștri și să le oferim soluțiile optime. Îmi doresc și îmi propun ca aceeași abordare să marcheze și activitatea mea în viitor, în noua funcție pe care o voi prelua. Cu atât mai mult cu cât mă alătur unei echipe care a reușit să ducă și să mențină în ultimii ani UniCredit Leasing în poziția de lider de necontestat al pieței de leasing, alături de care, sunt convins, vom reuși să rămânem și în viitor în aceeași zonă de performanță în privința soluțiilor de finanțare pe care le oferim clienților noștri", a declarat Mircea Cotigă, Director Risc – Restructurare și Recuperare Creanțe în cadrul UniCredit Bank.

El lucrează în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii șapte ani în cadrul UniCredit Bank, reușind împreună cu echipele coordonate să obțină rezultate peste așteptări în finalizarea unor tranzacții și proiecte de anvergură. Anterior, și-a consolidat cunoștințele profesionale în domeniul juridic și recuperări în cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Deține un MBA în Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).

Darea în plată: Comisia Juridică a votat pentru excluderea programului Prima Casă și majorarea plafonului la 250.000 de euro CITEȘTE ȘI Darea în plată: Comisia Juridică a votat pentru excluderea programului Prima Casă și majorarea plafonului la 250.000 de euro

"Mă îndrept către o nouă provocare profesională – un pas important prin tranziția de la un leader de piață în România, UniCredit Leasing, către un alt leader de piață în Bulgaria, UniCredit Bulbank, pas care îmi va canaliza energia, puterea de muncă și creativitatea și mă va determina să folosesc toată experiența acumulată până în acest moment. Părăsesc un colectiv alături de care am avut realizări minunate. Simt că las în urma mea o familie, în care am trăit una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, dar și o familie din care nu voi înceta niciodată să fac parte. În noua poziție din Bulgaria cred că pot să aduc o experiență completă și datorită acestui fapt voi spune mereu cu mândrie că vin de la UniCredit Leasing", a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

Cu o vechime de peste 18 ani în cadrul UniCredit și 25 în sistemul bancar, Antoaneta Curteanu deține poziția de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, în perioada 2007-2010 a ocupat poziția de Director Adjunct al Diviziei Corporate și al Global Transaction Banking în cadrul UniCredit Bank, iar în intervalul 2005-2007 a fost Vice-Președinte Executiv și membru al Boardului UniCredit România.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
director