Băncile americane închid zeci de sucursale și concediază mii de angajați

Băncile americane închid zeci de sucursale și concediază mii de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Băncile americane au închis doar în prima săptămână din octombrie peste 50 de sucursale și au concediat mii de angajați, în încercarea de a-și optimiza costurile, scrie presa internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bank of America a desființat 21 de sucursale în prima săptămână a lunii octombrie, potrivit unui buletin publicat de Office of the Controller of the Currency (OCC). Wells Fargo a închis 15, în timp ce US Bank și JP Morgan Chase au raportat că au închis nouă și, respectiv, trei. În total, aproximativ 54 de locații fie s-au închis, fie au fost programate să se închidă între 1 octombrie și 7 octombrie, potrivit presei internaționale, scrie Adevărul.

VIDEO PROFIT LIVE Bogdan Alexandrescu, director al Direcției Agri CEC Bank: Agricultura este al doilea domeniu finanțat în CEC Bank. Anul trecut am acordat circa 3,2 miliarde lei credite pentru industria agroalimentară CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Bogdan Alexandrescu, director al Direcției Agri CEC Bank: Agricultura este al doilea domeniu finanțat în CEC Bank. Anul trecut am acordat circa 3,2 miliarde lei credite pentru industria agroalimentară

BofA, a doua cea mai mare bancă din SUA, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, a solicitat permisiunea Biroului Controlorului Monedei pentru a închide sucursalele, care se întind de la coastă la coastă, potrivit celui mai recent buletin săptămânal al OCC. Cererile au fost depuse la autoritatea de reglementare pe 5 octombrie.

Șapte dintre închiderile anticipate vor afecta sucursalele din California, inclusiv trei în zona Golfului San Francisco. Sunt programate trei închideri de sucursale atât pentru New York, cât și pentru Connecticut. Birourile din Pennsylvania, New Jersey, Texas, Oregon, Wisconsin și Florida sunt, de asemenea, programate să fie închise.

BofA, a doua cea mai mare bancă din SUA după active, se află în plină extindere a operațiunilor sale bancare cu amănuntul pe nouă piețe noi din SUA în următorii patru ani, inclusiv în locuri precum New Orleans, Milwaukee și Birmingham, Alabama, chiar dacă continuă să scadă. numărul total de ramuri. Expansiunea va avea ca rezultat sucursale în peste 200 de piețe din 39 de state, potrivit unui comunicat de presă emis de banca în iunie.

EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP cere acum pentru vânzarea băncii din România 360 milioane de euro. Oferta Băncii Transilvania, favorită în achiziție, spre 300 milioane euro. Negocierile ar mai putea dura încă 2-3 luni

40.000 de angajați au fost deja concediați

Bank of America a declarat că intenționează să își reducă numărul total de sucursale cu ajutorul serviciilor bancare digitale. Începând cu 13 octombrie, Bank of America avea 3.798 de sucursale din SUA, conform datelor de la Federal Deposit Insurance Corp.

La o conferință din industrie de la începutul acestui an, Aron Levine, președintele companiei Preferred Banking, a declarat că va exista o reducere netă a sucursalelor, efectuată în trepte.

„Avem o strategie de identificare a zonelor în care putem închide două, deschide una”, a spus Levine.

Recent, în timpul raportărilor trimestriale ale Bank of America, CEO-ul Brian Moynihan le-a spus analiștilor că numărul de angajați în afacerile de consum ale companiei a trecut de la aproximativ 100.000 la aproximativ 60.000 și „continuă să scadă” pe măsură ce adoptarea serviciilor bancare digitale crește.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
concedieri
sua