BCE va continua să relaxeze politica monetară, în pofida deciziei Curții Constituționale germane că și-a depășit atribuțiile

BCE va continua să relaxeze politica monetară, în pofida deciziei Curții Constituționale germane că și-a depășit atribuțiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) rămâne dedicată angajamentului de a face tot posibilul, în cadrul mandatului său, de a readuce inflația la ținta sa de aproape 2%, a anunțat marți instituția financiară, după ce Curtea Constituțională a Germaniei a decis că banca centrală și-a depășit atribuțiile cu programul de achiziții de active, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”BCE ia notă de judecata de astăzi a Curții Constituționale Federale a Germaniei referitoare la Programul de Achiziții din Sectorul Public”, a anunțat banca centrală, adăugând că Curtea Europeană de Justiție a decis anterior că programul este legal, scrie News.ro.

Primul credit IMM Invest, acordat de Banca Românească pentru Rexton Grup din Ploiești. Firma va produce măști și combinezoane de protecție CITEȘTE ȘI Primul credit IMM Invest, acordat de Banca Românească pentru Rexton Grup din Ploiești. Firma va produce măști și combinezoane de protecție

Potrivit comunicatului, Consiliul Guvernatorilor rămâne dedicat în totalitate pentru a face tot ceea e este necesar în cadrul mandatului său că inflația să urce la niveluri corespunzătoare cu obiectivul său pe termen mediu”.

Curtea Constituțională germană a cerut marți Băncii Centrale Europene să justifice - în termen de trei luni - conformitatea vastelor achiziții de active ale instituției, pe care le consideră ”îndoielnice”, într-o hotărâre cu implicații neclare, dar care nu privește programul de urgență împotriva pandemiei COVID-19.

Puternicei Bănci centrale germane i s-ar putea interzice să participe la acest program anticriză, care a fost extins din cauza pandemiei COVID-19, în cazul în care Consiliul Guvernatorilor BCE nu va demonstra ”în mod inteligibil și substanțial” că nu a încălcat tratatele europene, a hotărât jurisdicția supremă germană.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
politica monetara