BCE vrea o reglementare globală privind criptomonedele. G7 va publica un studiu

BCE vrea o reglementare globală privind criptomonedele. G7 va publica un studiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2019

Benoit Coeure, membru al Comitetului Executiv al Băncii Centrale Europene, susține necesitatea unei reglementări globale privind criptomonedele și o abordare unică de reglementare la nivelul Uniunii Europene, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest sens, oficialul BCE a precizat că există "un risc ridicat" să existe neconcordanțe între reglementările din diferite jurisdicții, "mai departe de Europa", arată Agerpres.

Astfel, G7 va publica un studiu în acest sens la începutul lunii octombrie.

Fondul Proprietatea a vândut întreaga participație la BRD și rămâne fără acțiuni la bănci CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea a vândut întreaga participație la BRD și rămâne fără acțiuni la bănci

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a afirmat că Executivul Comunitar realizează o analiză privind Libra, criptomoneda pe care vrea să o lanseze Facebook, cu scopul de a vedea dacă se conformează cadrului de reglementare al UE, dacă sunt necesare modificări ale reglementării sau dacă este nevoie de un cadru specific pentru moneda rețelei de socializare.

El a precizat că Bruxelles a trimis un chestionar Facebook pentru a obține mai multe detalii despre Libra și a menționat că discuțiile de vineri dintre miniștrii au evidențiat existența "anumitor preocupări", inclusiv cele privind implicațiile pentru stabilitatea financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
criptomonede