Binance a cerut în justiție un ordin de protecție împotriva SEC, din cauza cererilor de informații ”excesive”

Binance a cerut în justiție un ordin de protecție împotriva SEC, din cauza cererilor de informații ”excesive”
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Platforma pentru criptomonede Binance a cerut o ordonanță judecătorească de protecție împotriva Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC), spunând că cererile de informații ale autorităților de reglementare sunt ”prea largi” și ”excesiv de împovărătoare”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BAM Trading, compania care operează Binance și BAM Management au declarat într-un dosar la Tribunalul Districtual din Columbia din SUA că grupul a furnizat deja suficiente informații autorității de reglementare.

UBS va plăti în SUA penalități de 1,4 miliarde de dolari, pentru fraudă și abateri în oferta sa de titluri garantate prin ipoteci, în criza financiară globală CITEȘTE ȘI UBS va plăti în SUA penalități de 1,4 miliarde de dolari, pentru fraudă și abateri în oferta sa de titluri garantate prin ipoteci, în criza financiară globală

Ordinul de protecție urmărește să limiteze accesul SEC, printre altele, la patru depoziții ale angajaților BAM și să renunțe la depoziția directorului executiv al BAM și a directorului financiar al acesteia, fără a numi pe nimeni.

Binance nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, în timp ce SEC a refuzat să comenteze.

În iunie, autoritățile de reglementare din SUA au dat în judecată Binance și pe CEO-ul Changpeng Zhao pentru că ar fi operat ”o pânză de înșelăciune”, enumerand 13 acuzații, inclusiv pretenții că compania și-a umflat artificial volumele de tranzacționare, a deturnat fondurile clienților, nu a restricționat clienții americani de la platforma sa și a indus în eroare investitorii cu privire la ea, scrie News.ro.

”SEC nu a identificat încă nicio dovadă care să sugereze că activele clienților au fost utilizate greșit sau disipate în vreun fel”, se arată în dosar.

SEC a refuzat propunerile BAM de a-i limita în mod semnificativ cererile și se opune moțiunii pentru un ordin de protecție, se arată în dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
sec