Bitcoin a urcat la maximul ultimilor trei ani

Bitcoin a urcat la maximul ultimilor trei ani
scris 21 feb 2017

Moneda virtuală Bircoin a urcat marți la maximul din decembrie 2013, depășind, pe parcursul zilei, pragul de 1.100 de dolari Un nivel apropiat a mai fost atins, pentru scurt timp, la începutul anului.

Avansul monedei virtuale este în contextul în care Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) decide pe 11 martie dacă aprobă crearea unui fond de investiții pentru bitcoin tranzacționat pe piața reglementată, Winklevoss ETF ( ETF-urile sunt fonduri închise care reproduc structura unor indici), informează MarketWatch. Frații Winklevoss, celebrii pentru procesul cu Mark Zuckerberg, pe care l-au acuzat că le-ar fi furat ideea care stă în spatele rețelei sociale Facebook, încearcă să lanseze acest fond de investiții încă din 2013.

Bitcoin a început anul 2017 în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. Moneda a atins un maxim istoric de circa 1.200 de dolari în decembrie 2013.

Autoritatea europeană de reglementare a sectorului financiar analizează impactul Brexit asupra agențiilor de rating CITEȘTE ȘI Autoritatea europeană de reglementare a sectorului financiar analizează impactul Brexit asupra agențiilor de rating

La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate, însă valoarea modei a crescut de peste două ori, în condițiile în care investitori au căutat protecție în fața deprecierii puternice a yuanului.

Însă, recent, moneda virtuală a fost “”victima” autoritățílor chineze. Banca Poporului din China (PBOC) încearcă să stopeze ieșirile masive de capital și să tempereze deprecierea yuanului. Astfel, în ianuarie, oficialii băncii au verificat sediile mai multor burse pentru bitcoin, argumentând că investigațiile “se concentrează pe felul în care casele de schimb implementeză legislația și politicile în vigoare, inclusiv cele legate de prevenirea spălării de bani și managementul riscurilor”.De atunci, firmele care fac tranzacții cu bitcoin în China au crescut comisoanele impuse clienților.

Cea mai dură lovitură pentru moneda virtuală a fost însă oprirea temporară a retragerilor de bitcoin din coturilor clienților a două companii din China care realizează operațiuni cu moneda virtuală. Cele două case de schimb, OkCoin și Huobi, care operează circa un sfert din tranzacțiile globale cu bitcoin,au decis suspendarea retragerilor pentru îmbunătățirea sistemelor destinate prevenirii spălării banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
moneda virtuala
maxim
winklevoss
fond
sec
zuckerberg
facebook