Bitcoin cade din nou sub pragul de 20.000 dolari, după un weekend în care prețurile au oscilat puternic

Bitcoin cade din nou sub pragul de 20.000 dolari, după un weekend în care prețurile au oscilat puternic
scris 20 iun 2022

Cotațiile bitcoin au revenit sub pragul de 20.000 dolari luni dimineață, pe o piață în scădere, după un weekend în care prețurile au oscilat puternic.

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a apreciat cu circa 16% duminică, până aproape de 20.600 dolari/unitate, inversând pierderile consemnate în sesiunea de tranzacționare precedentă. Bitcoin a atins un minim intraday de 17.600 dolari sâmbătă, cel mai redus nivel din ultimele 18 luni.

În jurul prânzului astăzi, bitcoin se tranzacționa la 19.943 dolari, potrivit datelor Coindesk.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

De la începutul anului, bitcoin a pierdut aproape 57% din valoare.

Criptomonedele se tranzacționează 24 de ore pe zi și fluctuează adesea foarte mult în weekend, când piețele financiare sunt închise. Susținătorii criptomonedelor sunt de părere că recenta prăbușire a criptoactivelor reprezintă o ocazie excelentă de cumpărare, în timp ce criticii avertizează că fundamentele nu s-au schimbat și că prețurile ar putea să se prăbușească și mai mult, arată MarketWatch.

Startul celui mai recent val de vânzări a fost dat de prăbușirea TerraUSD în mai. Declinul a coincis cu majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală, pe fondul îngrijorărilor legate de o eventuală recesiune, cu intrarea acțiunilor de pe Wall Street în piața bear, precum și cu o perioadă prelungită de inflație ridicată.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
criptomonede