GRAFIC Bitcoin - O nouă prăbușire

GRAFIC Bitcoin - O nouă prăbușire
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 iun 2022

Cotațiile bitcoin au coborât sub pragul de 20.000 de dolari pentru prima dată din decembrie 2020, extinzând un declin care a șters sute de miliarde de dolari din piața criptoactivelor în ultimele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai valoroasă criptomonedă s-a depreciat cu peste 9% în prima parte a tranzacțiilor sâmbătă, până la un minim intraday de 18.740 dolari. Ether a coborât sub 1.000 dolari/unitate, până la un minim de 975,24 dolari, cel mai scăzut nivel din ianuarie 2021.

În jurul orei 13:40, un bitcoin era cotat la 19,381 dolari pe platforma Binance, în scădere cu 7,60% față de referința de vineri. Ether a recuperat, de asemenea, din pierderi, și se tranzacționa la 1.009 dolari, cu 7,8% sub cotațiile de ieri.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

"Investitorii continuă să se poziționeze defensiv în urma creșterilor de anul trecut pe piața activelor digitale, pe fondul surplusului de lichidități. Deși dureroasă, eliminarea “spumei” este probabil sănătoasă, deoarece investitorii se orientează către proiecte cu foi de parcurs clare pentru obținerea de fluxuri de numerar și profitabilitate, comparative cu simpla creștere a veniturilor", a comentat Alkesh Shah, șeful departamentului de strategie pentru criptoactive de la Bank of America, citat de Bloomberg.

Piața criptoactivelor se află acum la o fracțiune din vârful atins în ultima parte a anului trecut, când bitcoin a urcat la un maxim istoric de 69.000 de dolari. Valoarea totală a pieței criptomonedelor se ridica la aproximativ 880 de miliarde de dolari sâmbătă dimineață, în scădere de la 3 trilioane de dolari în noiembrie, potrivit datelor CoinGecko.

GRAFIC Bitcoin - O nouă prăbușire

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
prabusire