Bitcoin coboară sub 6.000 de dolari și se apropie de minimul acestui an

Bitcoin coboară sub 6.000 de dolari și se apropie de minimul acestui an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 aug 2018

Bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală, a scăzut în tranzacțiile de astăzi sub 6.000 de dolari pentru prima dată din 29 iunie, când a atins minimul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața totală a criptmonedelor a coborât la circa 194 de miliarde de dolari, cel mai mic nivel din noiembrie 2017, relevă datele coinmarketcap.com. Criptomonedele au pierdut peste 70 de miliarde de dolari din valoare în luna august. În ultimele 14 de ore, piața monedelor virtuale a scăzut cu 10%, coborând sub 200 de miliarde de dolari pentru prima dată din toamna anului trecut.

După ce în prima parte a zilei a coborât la 5.879 de dolari, preț cu numai 50 de dolari peste minimul anului 2018, cea mai populară criptomonedă și-a revenit ușor, urcând la puțin peste 6.000 de dolari.

Bursele europene încep săptămâna pe roșu, în contextul în care prăbușirea lirei turcești îngrijorează investitorii. Acțiunile Bayer scad abrupt CITEȘTE ȘI Bursele europene încep săptămâna pe roșu, în contextul în care prăbușirea lirei turcești îngrijorează investitorii. Acțiunile Bayer scad abrupt

"Asistăm la vânzări bazate pe frică care trag piața în jos", consideră Naeem Aslam, analist șef la Think Markets, citat de MraetWatch.

Declinul criptomenedelor s-a accelerat după ce, în urmă cu o săptămână, autoritatea americană din domeniul financiar - SEC a amânat o decizie cu privire la înființarea primului ETF (exchange-traded funds - fonduri închise care reproduc structura unor indici) pe bitcoin de către companiile americane VanEck și SolidX.

Anterior, SEC a respins crearea unui ETF de către frații Cameroon și Tyler Winklevoss, celebrii pentru un proces împotriva fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

2018 a fost, până acum, un an dificil pentru bitcoin, care a urcat spectaculos anul trecut, până la un maxim de 20.000 de dolari. Reglementările și criticile aduse de persoane influente au tăiat elenul investitorilor, prăbușind cotațiile monedei virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomenede
monede virtuale
piata
declin
prabusire
etf