Bursa americană bifează cea mai bună ședință din ultimele peste 3 săptămâni

Bursa americană bifează cea mai bună ședință din ultimele peste 3 săptămâni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iul 2022

Acțiunile americane au crescut puternic marți, în cea mai bună ședință de tranzacționare din ultimele peste trei săptămâni, în condițiile în care dolarul s-a retras, iar rezultatele companiilor s-au menținut în mare parte peste așteptări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul de marți reprezintă cel mai mare câștig zilnic pentru acțiunile americane din 24 iunie și a fost condus de Nasdaq Composite, indice cu expunere mare în domeniul tehnologiei, cu un avans de 3,11%.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 2,76%, iar Dow Jones a urcat cu 2,43%.

Bursa românească – o nouă sesiune cu lichiditate foarte mică. Griparea volumelor este o consecință a crizei globale, spune directorul BVB CITEȘTE ȘI Bursa românească – o nouă sesiune cu lichiditate foarte mică. Griparea volumelor este o consecință a crizei globale, spune directorul BVB

Toate cele 11 sectoare din indicele S&P 500 au închis “pe verde”, comunicațiile și sectoarele financiar, industrial și al bunurilor de consum înregistrând creșteri de cel puțin 3%, scrie MarketWatch.

Sezonul actual de raportare financiară a fost în mare parte pozitiv, 57% dintre companiile care au raportat până acum depășind așteptările privind câștigurile pe acțiune și veniturile, potrivit unui raport S&P Global Market Intelligence.

Rezultatele IBM nu au fost însă bine primite. Gigantul din tehnologie au depășit estimărule analiștilor, însă îngrijorările privind impactul unui dolar puternic asupra veniturilor viitoare s-au reflectat într-un declin de 5,3% la nivelul acțiunilor marți.

Între timp, dolarul s-a retras în raport cu euro în urma informațiilor potrivit cărora Banca Centrală Europeană intenționează să majoreze ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale în cursul acestei săptămâni, în loc de 0,25 de puncte, cât a anunțat inițial.

Moneda comună din zona euro s-a apreciat cu peste 1,2%, până la 1,027 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
rezultate financiare