GRAFIC Euro urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni față de dolar

GRAFIC Euro urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni față de dolar
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iul 2022

Euro a urcat la maximul ultimelor două săptămâni față de dolar marți, pe fondul speculațiilor privind o majorare peste estimările inițiale a dobânzii de politică monetară la ședința BCE din această săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Lupte pe stradă între chinezi nemulțumiți că nu-și pot retrage banii de la bănci și agenți de securitate CITEȘTE ȘI Lupte pe stradă între chinezi nemulțumiți că nu-și pot retrage banii de la bănci și agenți de securitate

Moneda comună din zona euro s-a apreciat cu peste 1,2% în raport cu dolarul american, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea majora dobânzile cu 0,50 puncte procentuale joi, peste creșterea de 0,25 puncte procentuale indicată oficial luna trecută.

Traderii din piața forex anticipează acum că sunt 50% șanse ca BCE să majoreze dobânzile de referință cu o jumătate de punct procentual, potrivit Bloomberg.

Daea anunță la Bloomberg - România va exporta numai ceea ce rămâne! CITEȘTE ȘI Daea anunță la Bloomberg - România va exporta numai ceea ce rămâne!

În jurul orei 17:50 (ora României), euro se aprecia cu 0,85% față de dolar, la 1,0231 unități, după ce anterior a atins un maxim intraday de 1,027 unități, cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

Perspectiva înăspririi mai rapide a politicii monetare în Europa influențează pozitiv euro. Pe fondul războiului din Ucraina, BCE a rămas în urma băncii centrale americane în privința ajustării ratelor dobânzii pentru a combate creșterea inflației, evoluție care a împins euro sub paritatea cu dolarul pentru prima oară în ultimele două decenii.

"BCE și-ar face o favoare dacă ar majora cu 50 de puncte de bază - și ar face o declarație clară că, în aceste vremuri incerte, orientările viitoare nu ar trebui să fie interpretate atât de restrictiv ca înainte", a comentat Christoph Rieger, analist la Commerzbank.

"Argumentele pentru o majorare de 50 de puncte de bază sunt prea convingătoare", a adăugat Rieger.

GRAFIC Euro urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni față de dolar

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
creste euro
bce
politica monetara
inflatie