Bursele europene au început săptămâna într-o notă optimistă

Bursele europene au început săptămâna într-o notă optimistă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 feb 2023
Bursele europene au început săptămâna într-o notă optimistă, după ce au încheiat săptămâna trecută în declin. Investitorii evaluează acum perspectivele economice și potențialul de înăsprire suplimentară a politicii monetare din partea Rezervei Federale americane.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creștere cu 0,9%, majoritatea sectoarelor încheind în teritoriu pozitiv.
 Agricover schimbă conducerea Agricover Distribution CITEȘTE ȘI Agricover schimbă conducerea Agricover Distribution

Creșterea economică a zonei euro va fi probabil mai puternică decât estimările anterioare în acest an, în timp ce inflația va fi mai mică decât în previziunile făcute la finalul anului 2022, a anunțat luni Comisia Europeană.

Toate bursele importante din Europa au crescut, iar indicele de referință FTSE 100 de la Londra a crescut cu 0,8% și a atins un nivel record la închidere.
 
Totuși, Credit Suisse a scăzut cu 4,8%, după ce a înregistrat cea mai mare pierdere săptămânală din noiembrie încoace. Sanofi a scăzut cu 1,2% după ce producătorul francez de medicamente a anunțat că șeful său global de cercetare și dezvoltare a decis să demisioneze.
 
Investitorii așteaptă acum datele privind inflația din SUA, un nou indiciu legat de traiectoria ratelor de dobândă. Datele privind indicele prețurilor de consum din SUA, publicate marți, vor sta la baza deciziilor Fed privind politica monetară.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
burse europene