Bursele europene inchid “pe roșu”. Piața londoneză, la minimul ultimelor peste 4 luni, pe fondul aprecierii lirei

Bursele europene inchid “pe roșu”. Piața londoneză, la minimul ultimelor peste 4 luni, pe fondul aprecierii lirei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2017

Acțiunile europene au încheiat săptămâna în coborâre ușoară, trase în jos de bursa londoneză, care a închis la minimul ultimilor peste patru luni. Titlurile listate la Londra s-au corectat vizibil, afectate de aprecierea lirei sterline.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,28%, până la 380,71 puncte, după ce ieri a închis la cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august.

Dintre principalele piețe, cel mai mare declin a fost consemnat de indicele FTSE 100, al bursei londoneze, care s-a corectat cu 1,1% pe fondul aprecierii lirei în raport cu dolarul. O liră puternică face ca exporturile să fie mai puțin competitive și afectează și multinaționalele care își raportează rezultatele în dolari.

Bitcoin s-a oprit brusc din scădere și crește cu 15%, chiar în ziua în care platformele de tranzacționare din China confirmă că își vor opri activitatea CITEȘTE ȘI Bitcoin s-a oprit brusc din scădere și crește cu 15%, chiar în ziua în care platformele de tranzacționare din China confirmă că își vor opri activitatea

Moneda britanică a urcat astăzi la maximul ultimelor peste 15 luni, depășind pragul de 1,36 dolari, după ce unul dintre cei mai conservatori membrii ai comitetului de politică monetară a Băncii Angliei, Gertjan Vlieghe, a estimat că o majorare a dobânzii cheie ar putea fi necesară în curând, scrie MarketWatch.

Banca centrală britanică a păstrat, la ședința de joi, dobânda de referință la minimul istoric de 0,25%, însă a indicat că prima majorare din ultimii 10 ani ar putea fi operată în următoarele luni.

La Frankfurt, indicele reprezentativ DAX 30 a consemnat un declin de 0,17%, iar CAC 40, al bursei de la Paris, a scăzut cu 0,22%.

Piețele nu au reacționat vizibil la anunțul Poliției britanice privind un incident terorist ce a avut loc vineri dimineața la bordul unei garnituri de metrou din stația Parsons Green, din sud-vestul Londrei și nici la noul test cu o rachetă balistică lansată de Coreea de Nord deasupra Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii