Contractele din nordul Europei aduc explozie a afacerilor și profitului la 9 luni pentru Șantierul Naval Orșova

Contractele din nordul Europei aduc explozie a afacerilor și profitului la 9 luni pentru Șantierul Naval Orșova
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 nov 2023

Șantierul Naval Orșova, societate care a anunțat la începutul acestei luni semnarea unei înțelegeri de 2,41 milioane euro pentru livrarea unei nave în Olanda, vine raportează creșteri la aproape toate capitolele din bilanț. Tăiere masivă de datorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru primele 3 trimestre o majorare cu 85,96% a veniturilor totale operaționale, la 82,12 milioane lei, de la 44,16 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Vânzările sunt realizate în contextul unor contracte semnate cu compani de profil din Olanda și Germania, ultima comandă fiind raportată chiar la începutul acestei luni.

În același interval, cheltuielile totale operaționale s-au ridicat la 77,86 milioane lei, fiind cu 66,08% mai mari decât cele de 46,88 milioane lei din primele 9 luni ale anului 2022. Acesta este contextul în care compania a trecut pe profit, cu un rezultat net de 3,61 milioane lei, față de pierderea de 2,32 milioane lei din intervalul corespondent al anului trecut. Pe întreg anul 2022, Șantierul Naval Orșova a afișat un rezultat negativ de 5,15 milioane lei.

Aquila – achiziție de 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Aquila – achiziție de 3 milioane de euro

La data de 30 septembrie, activele totale ale companiei erau de 98,26 milioane lei, fiind cu 7,23% mai mic decât cele de 105,92 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost tăiate cu 42,35%, la 16,10 milioane lei, de la 27,93 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova – companie controlată de fonduri alternative de investiții (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are Transilvania Investments Alliance (TRANSI) – este listată la cota Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere, de 5,00 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 57,11 milioane lei (11,54 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
transilvania investments
bvb
bursa