Corecții abrupte pe Wall Street, pe fondul temerilor privind intrarea în recesiune

Corecții abrupte pe Wall Street, pe fondul temerilor privind intrarea în recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2022

Acțiunile americane s-au corectat abrupt joi și au închis tranzacțiile la cel mai redus nivel de la finele lunii octombrie, în contextul în care marile bănci centrale au reiterat că vor continua să înăsprească politica monetară pentru a frâna inflația, alimentând temerile legate de o eventuală recesiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 a coborât cu 2,5%, până la 3.895,75 puncte, cel mai scăzut nivel începând cu 31 octombrie. Dow Jones s-a depreciat cu 2,2%, cel mai mare declin de la jumătatea lunii septembrie, în timp ce Nasdaq Composite a suferit un recul de 3,2%.

Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat, miercuri, dobânzile cu 0,50 puncte procentuale, temperându-și pasul după patru creșteri consecutive de câte 0,75 puncte procentuale. Președintele Fed, Jerome Powell, a avertizat însă că banca centrală nu are încă suficiente semnale că bătălia împotriva creșterii prețurilor a fost câștigată.

Bursa – inerție la ceas aniversar. Impulsul de lichiditate dat de vânzarea FP la OMV Petrom se prelungește pentru încă o ședință CITEȘTE ȘI Bursa – inerție la ceas aniversar. Impulsul de lichiditate dat de vânzarea FP la OMV Petrom se prelungește pentru încă o ședință

"Nu este vorba doar de ceea ce au făcut (oficialii Fed – n.r.), ci și de ceea ce au spus, și cu siguranță se pare că sunt în continuare îngrijorați de inflație și că acesta nu va fi sfârșitul ciclului creșterilor de rate", a comentat Melissa Brown, director global de cercetare aplicată la Qontigo, citată de Reuters.

Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Angliei au redus, de asemenea, amploarea majorărilor de rate la ședințele de joi, oficialii BCE indicând că se așteaptă în continuare la o perioadă prelungită de înăsprire a politicii monetare.

Acțiunile europene au închis puternic în scădere, indicele regional Europe Stoxx 600 consemnând un declin de 2,85% - cel mai abrupt de la începutul lunii octombrie.

Indicele FTSE 100 de la Londra s-a depreciat cu 0,9%, referința DAX de la Frankfurt a coborât cu 3,3%, iar indicele CAC 40 de la Paris cu 3,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
recesiune