Corecții pe burse la final de săptămână, pe fondul temerilor privind reducerea stimulilor

Corecții pe burse la final de săptămână, pe fondul temerilor privind reducerea stimulilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 ian 2022

Update ora 16:15: Acțiunile europene și-au adâncit declinul în a doua parte a zilei: -2% pentru Stoxx Europe 600, -1,33% pentru FTSE 100 la Londra, -2,30% pentru DAX la Frankfurt și -2,07% pentru CAC 40 la Paris. La București, indicele BET se deprecia cu 2,57%

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile europene se depreciază vineri, conduse de companiile din tehnologie, în contextul în care perspectivele creșterii dobânzilor și o serie de rezultate financiare dezamăgitoare afectează încrederea investitorilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a coborât la minimul ultimei luni în prima parte a tranzacțiilor, după un avans de 0,5% în sesiunea de joi. Contractele futures pe indicii bursieri americani înregistrează evoluții mixte.

Acțiunile americane au închis tranzacțiile de joi puternic în scădere, inversând câștigurile din prima parte a zilei, investitorii fiind îngrijorați de perspectivele înăspririi politicii monetare și de încetinirea creșterii economice.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Indicele Nasdaq Composite, intrat în corecție tehnică după ce a pierdut peste 10% din valoare raportat la cel mai recent maxim, s-a depreciat cu 1,3%, Dow Jones cu 0,90%, iar S&P 500 cu 1,10%.

Scăderea s-a accentuat ulterior - S&P 500 a scăzut cu 1,9%, Dow cu 1,3%, iar Nasdaq cu 2,7%, încheind cea mai proastă perioadă din martie 2020.

Corecții pe burse la final de săptămână, pe fondul temerilor privind reducerea stimulilor

În jurul orei 13:00 astăzi, Stoxx Europe 600 se deprecia cu 1,24%, la 477,34 puncte, după ce anterior a atins un minim intraday de 475,77 puncte, cel mai scăzut nivel din ultima lună. Indicele FTSE 100 de la Londra consemna un declin de 0,71%, referința DAX de la Frankfurt se deprecia cu 1,30%, iar indicele CAC 40 de la Paris cu 1%.

La București, indicele BET era în coborâre cu 1,70% față de referință, cu toate sectoarele “pe roșu”.

Investitorii se confruntă cu perspectiva reducerii stimulentelor de către Rezerva Federală, în cadrul eforturilor de a combate inflația ridicată. O serie de rezultate slabe raportate de companii au dezamăgit, de asemenea, investitorii, scrie Bloomberg.

Acțiunile Netflix s-au prăbușit cu 20% în tranzacțiile premarket, după ce platforma de streaming a estimat o creștere mai lentă a numărului de noi abonați pentru primul trimestru al anului, mult sub estimările analiștilor.

În Europa, acțiunile Siemens Gamesa Renewable Energy, subsidiara spaniolă a grupului german Siemens Energy, s-au corectat cu peste 10%, în contextul în care și-a redus estimările de profit pentru anul trecut, după ce a trecut pe pierdere în primul trimestru fiscal.

Acțiunile Siemens Energy s-au prăbușit cu peste 13%.

Perspectiva retragerii stimulentelor acordate în pandemie afectează o serie de active considerate riscante sau supraevaluate.

De cealaltă parte, cererea pentru așa-numitele active de refugiu a împins randamentul obligațiunilor americane pe 10 ani sub 1,80%, în timp ce prețurile petrolului au scăzut, pe fondul creșterii stocurilor din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
scaderi burse
fed
majorare dobanzi
retragere stimuli