Credit Suisse ar putea fi supusă unor măsuri disciplinare, potrivit autorității de reglementare financiară din Elveția

Credit Suisse ar putea fi supusă unor măsuri disciplinare, potrivit autorității de reglementare financiară din Elveția
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2023

Autoritatea de reglementare financiară elvețiană FINMA ia în considerare dacă să ia măsuri disciplinare împotriva managerilor Credit Suisse, după ce a doua mare bancă din Elveția a trebuit să fie salvată săptămâna trecută de UBS, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele FINMA, Marlene Amstad, a declarat pentru ziarul elvețian NZZ am Sonntag că ”este încă deschisă” posibilitatea să fie inițiate noi proceduri, dar principalul accent al autorității de reglementare este pe ”faza de tranziție a integrării” și ”menținerea stabilității financiare”, scrie News.ro

Fondurile de pensii din România continuă să-și reducă expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii din România continuă să-și reducă expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia

UBS a fost de acord în urmă cu o săptămână să cumpere Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elvețieni (3,26 miliarde de dolari),într-un acord sub formă de acțiuni, și să-și asume pierderi de până la 5 miliarde de franci, într-o fuziune concepută de autoritățile elvețiene într-o perioadă de turbulențe în sectorul bancar global.

Credit Suisse a refuzat duminică să comenteze comentariile președintelui FINMA, atunci când a fost solicitat de Reuters un răspuns.

Întrebată dacă FINMA încearcă să tragă la răspundere actualii manageri ai Credit Suisse pentru prăbușirea celei de-a doua bănci ca mărime din Elveția, Amstad a spus că ”explorează opțiunile”.

”CS a avut o problemă culturală, care s-a tradus într-o lipsă de responsabilități”, a spus Amstad, citată de NZZ, adăugând: ”Au fost făcute numeroase greșeli de-a lungul mai multor ani”.

FINMA a desfășurat șase ”proceduri publice de executare” împotriva Credit Suisse în ultimii ani, a spus Amstad.

”Am intervenit și am folosit cele mai puternice instrumente ale noastre”, a spus ea despre măsurile anterioare.

Amstad a apărat, de asemenea, decizia Elveției de a reduce la zero obligațiuni de tipul AT1 în valoare de 16 miliarde de franci elvețieni, ca parte a fuziunii de salvare.

”Instrumentele AT1 prevăd contractual că vor fi anulate integral în cazul unui eveniment declanșator, în special acordarea unui sprijin guvernamental extraordinar”, a spus Amstad.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
elveția