Creșteri pe burse, după un "raport Goldilocks” privind piața muncii din cea mai mare economie

Creșteri pe burse, după un "raport Goldilocks” privind piața muncii din cea mai mare economie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 sep 2022

Acțiunile americane se apreciază vineri, pe fondul datelor încurajatoare privind evoluția pieței muncii. Economia SUA a creat un număr sănătos de locuri de muncă în august, conducând la un scenariu Goldilocks pentru piețele de capital, potrivit analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE 21:35 Indicii bursieri de pe Wall Street au trecut pe scădere, după o reacție inițial pozitivă la datele privind locurile de muncă nou create. Sentimentul din piețe este influențat negativ și de un anunț Gazprom legat de amânarea redeschiderii tranzitului prin conducta Nord Stream 1 către Europa.

S&P 500 se depreciază cu 0,8%, Dow Jones coboară cu 0,7%, iar Nasdaq Composite cu 1,1%.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Economia americană a adăugat 315.000 de noi locuri de muncă luna trecută, în linie cu așteptările analiștilor, după un avans de 526.000 în iulie, arată datele publicate vineri de Departamentul american al Muncii, citate de MarketWatch.

Rata șomajului a urcat însă de la 3,5% la 3,7%, primul avans din ianuarie, determinat, în principal, de creșterea ratei de ocupare a forței de muncă.

GRAFIC Recul important la bursă al companiilor din energie după plafonările și taxele \ CITEȘTE ȘI GRAFIC Recul important la bursă al companiilor din energie după plafonările și taxele "de solidaritate" impuse de Guvern. Piața testează o zonă de minime ale ultimelor 3 luni

În timp ce datele publicate vineri au consolidat așteptările că Rezerva Federală va majora dobânda-cheie cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară consecutiv, creșterea numărului de locuri de muncă nu pare suficient de robustă pentru o majorare mai amplă a ratelor.

Principalii indici bursieri americani au avansat după publicarea datelor, care au creat un "scenariu Goldilocks" pentru acțiuni, potrivit lui Naeem Aslam, analist șef de piață la Avatrade.

Larry Cordisco, co-directorul de portofoliu al Osterweis Growth and Income Fund, are o evaluare similară.

"Arată ca un număr Goldilocks (...) Nu indică nici o încetinire mare, nici o accelerare prea puternică, așa că eu cred că, în combinație cu poziționarea generală a pieței, este un lucru pozitiv pentru acțiuni astăzi", a comentat Cordisco pentru MarketWatch.

În jurul orei 18:00 (ora României), indicele S&P 500 se aprecia cu 1,2%, în timp ce Dow Jones și Nasdaq Composite avansau cu circa 1% fiecare.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a extins câștigurile din prima jumătate a zilei și se aprecia cu 1,95% la ora menționată, cu creșteri importante pe toate bursele majore: +1,8% pentru indicele FTSE 100 la Londra, +3% pentru DAX de la Frankfurt și +2,1% pentru referința CAC 40 de la Paris.

Principalii indici bursieri de la București se depreciau cu 0,3%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
actiuni europene
piata muncii sua
scenariu goldilocks