Director UniCredit: Șansele de reducere a expunerii la Rusia sunt ''limitate''

Director UniCredit: Șansele de reducere a expunerii la Rusia sunt ''limitate''
scris 8 iun 2022

UniCredit are opțiuni "limitate" de a-și reduce expunerea la Rusia, a afirmat directorul financiar al grupului bancar italian, Stefano Porro, excluzând furnizarea de sprijin suplimentar subsidiarei locale, transmite Reuters.

UniCredit continuă să evalueze opțiunile de reducere a expunerii la Rusia "în condiții corespunzătoare" cu o echipă complet dedicată, a declarat Porro, la conferința Goldman Sachs, care are loc la Roma, scrie Agerpres.

DECIZIE Funcția de președinte al României va putea fi ocupată și de persoane condamnate la închisoare CITEȘTE ȘI DECIZIE Funcția de președinte al României va putea fi ocupată și de persoane condamnate la închisoare

Acesta a adăugat: "Analizăm toate potențialele opțiuni la un preț justificabil", iar afacerea din Rusia contribuie la lichiditatea grupului.

Numerarul net de la subsidiara rusă, a cărei valoare UniCredit nu a dat-o publicității, va trebui să fie cel puțin parțial restituit de un viitor cumpărător, declaraseră anterior pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Porro a declarat că UniCredit are timp pentru a decide cum va proceda în relația cu Rusia. UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajați și 1.500 de clienți de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operațiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an.

"O echipă dedicată lucrează la reducerea riscurilor în condiții corespunzătoare, dar este important să spunem că acum oportunitățile sunt mult mai limitate", a afirmat directorul financiar al grupului bancar italian.

Acesta a adăugat că UniCredit exclude furnizarea de sprijin financiar suplimentar subsidiarei sale din Rusia, prin lichiditate și capital.

Alte surse au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancțiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în țări cum ar fi China și India, unde cumpărătorii ar fi deschiși la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, țări care nu susțin sancțiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror prețuri au scăzut după ieșirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
rusia