Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată. Profit.ro a anunțat că senatorii dau verde unui proiect care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri

Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată. Profit.ro a anunțat că senatorii dau verde unui proiect care limitează dobânda percepută de comercianți și IFN-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2017

Dobânzile la credite pentru populație ar putea fi limitate la cel mult 50% peste dobânda cheie a BNR, în prezent de 1,75%, prin modificarea ordonanței privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligații bănești precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar, a anunțat, joi, președintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senat, Daniel Zamfir,  cel care a inițiat și proiectul Legii privind darea în plată a imobilelor de către clienții care nu își mai pot achita ratele la bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, conform noului proiect pe care senatorul se pregătește să îl lanseze în Parlament, la dobânda-cheie actuală, dobânda ce ar putea fi percepută la credite nu ar putea să depășească 2,62%, pe formula dobânda de politică monetară (1,75% în prezent) plus maximum 50% din aceasta, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Reduceri de sfârșit de an de până la 40% la dealerul BMW Auto Cobălcescu

Potrivit acestuia, după aprobarea modificării, băncile nu vor mai putea acorda populației credite cu dobânzi mai mari de 50% peste dobânda cheie a Băncii Naționale a României, în prezent de 1,75%.

Profit.ro a anunțat luna trecută că senatorii din comisiile de buget și economie au întocmit, marți, un raport cu recomandarea de a fi votat în plenul Senatului pentru un proiect de lege care limitează dobânda convențională, atât cea remuneratorie, cât și cea penalizatoare, la maximum 50% pe an peste dobânda legală. Dobânzile penalizatoare vor putea produce alte dobânzi doar la un an de la scadență.

Proiectul modifică Ordonanța Guvernului 13/ 2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligații bănești și a fost inițiat de senatorul liberal Daniel Zamfir, cu ajutorul avocatului Gheorghe Piperea.

viewscnt
Afla mai multe despre
dobanzi
banci
daniel zamfir
bnr