Dolarul a urcat la maximul din ultima lună față de euro, în așteptarea unor noi indicii legate de majorarea dobânzii în SUA. Moneda europeană este în continuare slăbită de alegerile din Germania

Dolarul a urcat la maximul din ultima lună față de euro, în așteptarea unor noi indicii legate de majorarea dobânzii în SUA. Moneda europeană este în continuare slăbită de alegerile din Germania
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 sep 2017

Dolarul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultima lună în raport cu euro, pe fondul rezultatelor alegerilor din Germania și așteptărilor privind noi indicii legate de majorarea dobânzilor în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euro a pierdut astăzi 0,5% față de moneda americană, după un declin de 0,8% ieri, tranzacționându-se pentru 1,179 dolari, cel mai redus nivel de la finele lunii august.

Totodată, ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului  față de 6 valute relevante, este în urcare cu 0,4% după un avans de 0,5% consemnat luni. Indicele se tranzacționează pentru 92,8 dolari, maximul din 1 septembrie.

EXCLUSIV Băncile cer Parlamentului ca interogarea contului de plată să nu fie scutită de perceperea oricărui comision CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Băncile cer Parlamentului ca interogarea contului de plată să nu fie scutită de perceperea oricărui comision

Moneda europeană este influențată negativ de alegerile din Germania. Partidul Angelei Merkel, CDU/CSU, a obținut cele mai multe voturi la scrutinul de duminică, însă conservatorii au pierdut locuri în favoarea organizației anti-imigrație AfD, analiștii anticipând o perioadă de turbulențe pe scena politică germane.

“Piețele sunt îngrijorate că, având în vedere slăbirea sprijinului politic, Merkel nu va putea menține consensul politic și stabilitatea care au susținut revenirea economică a zonei euro”, spune Boris Schlossberg, director strategie forex la BK Asset Management, citat e MarketWatch.

Potrivit analiștilor, procesul de formare a unei coaliții de guvernământ în Germania ar putea dura luni de zile, perioadă în care vor exista conflicte cu privire la subiecte precum integrarea în UE și imigrația.

Președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA, Janet Yellen, va ține astăzi un discurs, la o întâlnire anuală a National Association for Business Economics, unde ar putea oferi noi indicii despre politica monetară.

“Yellen ar putea pune și mai multă presiune negativă pe perechea euro-dolar, declarându-și susținerea pentru continuarea înăspririi politicii monetare în SUA”, adaugă Schlossberg.

Fed a menținut, săptămâna trecută, dobânda de referință la 1-1,25%, confirmând așteptările analiștilor, însă a semnalat că o majorare ar putea fi operată până la finele anului. Totodată, banca centrală americană a anunțat că își va reduce gradual bilanțul, tăind până la 10 miliarde de dolari pe lună din banii reinvestiți din titlurile ajunse la maturitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
yellen
discurs
dobanda
merkel
ice dollar index
forezx
monede
maxim