Dolarul american, la cel mai ridicat nivel din mai 2017

Dolarul american, la cel mai ridicat nivel din mai 2017
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 oct 2019

Dolarul american a urcat marți la cel mai mare nivel al ultimelor apropximativ 29 de luni față de un coș de monede importante, în contextul în care un val de date negative la nivel global pune într-o lumină destul de bună, prin contrast, economia americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index, care suprinde evoluția dolarului față de 6 valute, a urcat cu 0,2%, până la 99.585 puncte, maximum din mai 2017.

"Dolarul este cel mai bine poziționat între monedele majore și nu cred că ceva se va schimba până la încetinirea economiei. Dacă ești vulnerabil la comerțul global și sectorul manufacturier, te confrunți, fără îndoială, cu vremuri dificile", spune Kit Juckes, responsabil de strategie la Societe Generale, citat de Reuters.

Bursa Nasdaq limitează listările companiilor chineze mici, prin înăsprirea restricțiilor CITEȘTE ȘI Bursa Nasdaq limitează listările companiilor chineze mici, prin înăsprirea restricțiilor

Euro și acțiunile europene au început luna în scădere pe fondul datelor negative privind evoluția sectorului manufacturier în zona euro și Germania.

Dolarul australian scade față de moneda americană după ce banca centrală a tăiat dobânda cheie pentru a treia oară în acest an.

Totodată, dolarul neozeelandez a coborât la minimul ultimilor 4 ani față de dolarul american, pe fondul evoluției negative a unui indicator de încredere în economie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
apreciere dolar
moneda americana
ice dollar
indice dolar
euro