Dolarul este în ușoară revenire după ce piața muncii din SUA a surprins pozitiv

Dolarul este în ușoară revenire după ce piața muncii din SUA a surprins pozitiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 aug 2017

Evoluția pieței muncii din SUA a avut o evoluție peste așteptări luna trecută, veste care a ajutat dolarul să recupereze parțial din pierderile înregistrate în ultima perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Departamentului american al Muncii, economia Statelor Unite a creat 209.000 de noi locuri de muncă în iulie, evoluție care susține continuarea înăspririi monetare de către Rezerva Federală (Fed) în acest an, următoarea majorare de dobândă fiind așteptată în decembrie. Salariul mediu orar a crescut cu 2,5% în ultimele 12 luni și cu 0,3% în luna iulie, ajungând la 26,16 dolari.

Rata șomajului a coborât la 4,3%, de la 4,4% în iunie.

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de 6 valute relevante, este în creștere cu 0,3% astăzi, după 2 zile consecutive de declin, în care moneda americană a coborât la minimul ultimelor 15 luni. Indicele rămâne însă sub 93 de puncte, ceea ce, cu excepția zilelor trecute, nu s-a mai întâmplat din mai 2016.

EXCLUSIV Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în România

Euro este în coborâre cu 0,3% față de moneda SUA, tranzacționându-se pentru 1,1834 dolari, iar lira este în scădere cu aproape 0,5% față de dolar, la 1,3079 dolari pe unitate.

Analiștii intervievați de Reuters anticipau crearea a 183.000 de noi posturi luna trecută, iar ADP Research Institute estima, într-un raport publicat miercuri, că firmele americane au creat 178.000 de noi locuri de muncă în iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri munca
piata muncii
somaj
salariu
fed
rezerva federala
sua
dobanda
dolar