Euro ar putea trece de 4,45 lei în ședința de joi - ING

Euro ar putea trece de 4,45 lei în ședința de joi - ING
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 5 nov 2015

Leul s-ar putea deprecia dincolo de pragul de 4,45 unități pentru un euro în ședința de joi, după ce a pierdut în ziua precedentă 0,4% din valoare. urmare a demisiei Guvernului Ponta, potrivit analiștilor ING Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Klaus Iohannis a chemat principalele partide la consultări astăzi, lucru care sugerează că încearcă să formeze repede un guvern, conform analiștilor ING Bank, care se așteptă să nu se ajungă la alegeri anticipate.

„Am putea asista la noi presiuni de depreciere în zilele următoare pe fondul posibilei instabilități, după ce principalul partid de opoziție cere alegeri anticipate”, arată analiștii ING Bank.

Evoluția negocierilor pentru un nou guvern, dar și comentariile oficialilor Fed favorabile unei creșteri de dobânda în decembrie ar putea duce la alte presiuni de vânzare asupra leului pe termen scurt.

„Astfel, am putea vedea perechea EUR/RON mișcându-se peste 4,4500 astăzi după ce ieri nu a spart nivelul. BNR ar putea interveni peste acest prag pentru a tempera deprecierea”, arată economiștii băncii olandeze.

Leul a deschis ședința interbancară la 4,4469 și s-a depreciat ulterior până 4,4490 unități/euro.

Premierul Victor Ponta a demisionat, miercuri, împreună cu întregul cabinet, după protestele de stradă generate de tragedia din clubul bucureștean Colectiv. Mișcările de stradă au continuat și aseară, ba chiar s-au extins în marile orașe din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
curs leu euro
depreciere leu