Euro depășește 4,5 lei la cursul BNR, nou nivel maxim al ultimelor trei luni

Euro depășește 4,5 lei la cursul BNR, nou nivel maxim al ultimelor trei luni
scris 5 mai 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,5021 lei/euro, în creștere cu circa 1 ban față de cotația anterioară și nivel maxim din 4 februarie, leul continuând tendința de depreciere începută după votarea legii dării în plată, spun analiștii, care se așteaptă la cotații și mai ridicate în următoarea perioadă.

Miercuri, BNR a afișat un curs de referință de 4,4919 lei/euro.

În piața valutară, moneda unică europeană a depășit pragul de 4,50 lei încă de miercuri după-amiază și a continuat să se aprecieze joi, scrie News.ro.

Analiștii se așteaptă la o depreciere și mai accentuată a leului.

"Cu aversiunea globală la risc în plus față de problemele de pe plan intern, leul ar trebui să continue să se deprecieze, posibil spre nivelul de 4,53 lei/euro în următoarele săptămâni", afirmă analiștii ING, într-un raport publicat joi.

Tips & Tricks: Cum scapi de casa visurilor tale și închizi socotelile cu banca CITEȘTE ȘI Tips & Tricks: Cum scapi de casa visurilor tale și închizi socotelile cu banca

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a continuat să își revină în raport cu moneda națională, până la 3,9366 lei, de la nivelul anterior de  3,9101 lei.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internaționale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elvețian a crescut nesemnificativ, la 4,0908 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
curs bnr euro 4
5