Euro s-a depreciat cu 0,6% față de dolar, în urma informației că BCE va reduce estimarea referitoare la inflație

Euro s-a depreciat cu 0,6% față de dolar, în urma informației că BCE va reduce estimarea referitoare la inflație
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Euro s-a depreciat miercuri cu peste jumătate de procent față de dolar, în urma unei informații care sugerează că Banca Centrală Europeană (BCE) se pregătește să reducă estimarea referitoare la perspectiva inflației în zona euro, în loc să acționeze decisiv pentru înăsprirea politicii monetare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ultimele cinci luni, moneda unică și-a revenit cu aproape 10% în raport cu dolarul, beneficiind de slăbiciunea monedei americane, dar și de așteptările că inflața va determina BCE să crească dobânzile la începutul lui 2018, scrie News.ro.

Dar în condițiile atenuării presiunilor inflaționiste și a datelor economice mai slabe din zona euro, în ultima perioadă, așteptările au început să se modifice, astfel că analiștii nu anticipează ca BCE să semnaleze o modificare a politicii, la ședința de politică monetară de joi.

Oficiali din zona euro citați de Bloomberg au spus că estimările BCE referitoare la inflația din următorii trei ani au fost reduse la 1,5%, de la nivelurile de 1,7%, 1,6% și 1,7% prognozate în martie.

Directorul RCS - RDS, Ioan Bendei, pus sub control judiciar pentru dare de mită și complicitate la spălare de bani CITEȘTE ȘI Directorul RCS - RDS, Ioan Bendei, pus sub control judiciar pentru dare de mită și complicitate la spălare de bani

Noile estimări trebuie să fie aprobate la reuniunea de două zile a consiliului guvernatorilor BCE care a început miercuri, dar, dacă vor fi confirmate, ar fi un semnal al unei politici mai relaxate, conforme cu așteptările piețelor valutare și de obligațiuni.

Reprezentanții BCE au refuzat să comenteze.

Euro a coborât miecuri cu 0,6%, la 1,215 dolari pe unitate, și 122,72 yeni pe unitate.

Săptămâna trecută, euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimele șapte luni față de moneda americană, de 1,1285 dolari pe unitate.

Traderii rămân precauți înainte de alegerile de joi din Marea Britanie, la care rezultatul ar putea fi mai strâns decât indică sondajele, și de depoziția din Senatul Statelor Unite pe care o va da fostul director al FBI, James Comey, care a fost concediat de președintele american Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
inflatie
bce