Euro se menține aproape de 4,59 lei pentru a treia zi la rând, după ce aversiunea la risc a afectat leul

Euro se menține aproape de 4,59 lei pentru a treia zi la rând, după ce aversiunea la risc a afectat leul
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5870 lei/euro, aproape nemișcat față de nivelul precedent și nou nivel maxim din 22 iunie, în condițiile în care cotațiile s-au stabilizat pentru a treia zi la rând, după o perioadă în care aversiunea la risc a investitorilor și conjunctura internă au afectat leul, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5869 lei/euro, nivel aproape identic cu cel de miercuri, scrie News.ro.

Leul a fost afectat în prima parte a săptămânii de înrăutățirea percepției investitorilor și analiștilor în legătură cu perspectivele economice ale României, dar și de aversiunea la risc a investitorilor, care a afectat și alte monede din regiune.

Analiștii estimează că, deocamdată, deprecierea leului s-a oprit.

ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții CITEȘTE ȘI ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții

"Chiar dacă această aversiune față de risc s-ar extinde, nu credem că EUR/RON ar avea prea mult loc în sus, deci astăzi s-ar putea tranzacționa lateral. Continuăm să vedem perechea coborând cândva în viitor", arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0365 lei la 4,0170 lei.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,1857 lei până la 4,1776 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
curs valutar