EximBank finanțează Grupul Arsat

EximBank finanțează Grupul Arsat
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2019

EximBank și Grupul Arsat din Arad – una dintre cele mai importante companii exportatoare cu capital românesc, au încheiat în acest an acorduri de finanțare în valoare totală de 52 de milioane de lei (circa 11 milioane de euro) destinate dezvoltării activității firmelor grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Arsat desfășoară activități în domeniul industrial – fiind unul din cei mai mari producători de componente dedicate industriei aeronautice din Europa de Est, în agricultură – producție de cereale și fructe, și în domeniul energetic – producție de energie din surse regenerabile. Proiectele finanțate de EximBank vizează în special diversificarea și dezvoltarea business-ului industrial, prin integrarea unei noi fabrici de producție de scutere electrice, precum și în domeniul agricol prin extinderea activității pomicole.

La începutul anului trecut, startup-ul Scooterson, care are printre fondatori și doi români, Mihnea de Vries și Flavius Balaj, a atras o investiție de 1,75 milioane de dolari, predominant de la compania arădeană Arsat Industrie. Scooterson, cu sediul central în California, transmitea atunci că lucrează la dezvoltarea unui scuter electric "inteligent".

GRAFICE Profitabilitatea sistemului bancar - în scădere cu aproape 20%. Băncile mari fac 85% din profituri, băncile mici gâfâie sub costurile operaționale CITEȘTE ȘI GRAFICE Profitabilitatea sistemului bancar - în scădere cu aproape 20%. Băncile mari fac 85% din profituri, băncile mici gâfâie sub costurile operaționale

Colaborarea dintre cele două părți vizează inclusiv susținerea derulării de proiecte cu fonduri europene, Grupul Arsat fiind un lider în România în absorbția de fonduri structurale. Compania a implementat de-a lungul timpului peste 40 proiecte, a căror valoare totală depășește 44 de milioane de euro, investițiile fiind dedicate exclusiv achiziției de tehnologie pentru creșterea competitivității pe piața internă și internațională.

Grupul Arsat a fost înființat în 1991, de Valer Ghinea, având ca obiect de activitate principal producția de antene parabolice, iar astăzi cuprinde trei divizii de producție: industrie, agricultură și energie. Compania produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, automotive, electronic etc. Portofoliul de clienți include companii precum Airbus, Apple, Boeing, ABB, Rolls Royce, Siemens sau General Electric.

EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economie. La finele anului trecut, banca administra expuneri totale de 8 miliarde lei, în creștere cu 30% față de 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
grupul arsat