Fed a lăsat nemodificată dobânda de referință și nu intenționează să adopte noi majorări în acest an

Fed a lăsat nemodificată dobânda de referință și nu intenționează să adopte noi majorări în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2019

Banca centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a decis miercuri să lase neschimbat costul creditului și totodată oficialii Fed au anunțat că nu intenționează să adopte noi majorări de dobândă în acest an având în vedere încetinirea ritmului de creștere și inflația redusă din SUA, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La finalul unei reuniuni de politică monetară de două zile, dobânda de referință a Fed a fost păstrată în intervalul cuprins între 2,25% și 2,50%, arată Agerpres.

În paralel, conform noilor prognoze economice publicate miercuri de Fed, Produsul Intern Brut al SUA ar urma să înregistreze o creștere de 2,1% în acest an, față de un avans de 2,3% preconizat în luna decembrie. De asemenea, inflația în acest an ar urma să fie de 1,8%, comparativ cu un avans al prețurilor de 1,9% prognozat anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
banci
dobanda