Fed urcă dobânda cheie și menține planul de a opera o nouă majorare anul acesta

Fed urcă dobânda cheie și menține planul de a opera o nouă majorare anul acesta
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 sep 2018

Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat astăzi dobânda de referință, în intervalul 2%-2,25%, menținând estimările privind o nouă majorare până la finele acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este a treia majorare a dobânzii cheie din acest an și a opta din decembrie 2015, când Fed a întrerupt politica de relaxare monetară adoptată ca răspuns la criza financiară. O nouă majorare a dobânzii de referință pe piața americană este așteptată în luna decembrie.

Pe lângă anunțuțul privind dobânzile, Rezerva Federală a majorat prognoza de creștere a economiei americane pentru acest an, de la 2,8% la 3,1%.

Cotațiile petrolului scad de la maximul ultimilor 4 ani, după o nouă creștere neașteptată a stocurilor din SUA CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului scad de la maximul ultimilor 4 ani, după o nouă creștere neașteptată a stocurilor din SUA

În urma anunțului privind decizia de politică monetară a Fed, indicii bursieri S&P 500 și Dow Industrial Average sunt în creștere cu aproape 0,3%, iar Nasdaq Composite crește cu 0,6%.

Pentru 2019, Fed previzionează o nouă majorare în trei etape a dobanzii de referință. Majorarea de astăzi, cu 0,25 puncte procentuale, este în linie cu așteptările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
rezerva federala
dobanda
dobanzi
crestere economica
politica monetara