Final de săptămână verde la BVB, la un nou maxim post-criză. Tranzacții de tip deal cu acțiuni Romgaz

Final de săptămână verde la BVB, la un nou maxim post-criză. Tranzacții de tip deal cu acțiuni Romgaz
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 oct 2019

Bursa de la București (BVB) a închis în creștere ultima ședință de tranzacționare a săptămânii, după două sesiuni de stagnare, pe un rulaj cu acțiuni de 41,2 milioane de lei (8,66 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,58%, la 9.677,91 puncte, un nou maxim post criză, după cel atins în sesiunea de marți. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,59%, la 1.443,52 puncte.

Pe piața Deal au avut loc 3 tranzacții în valoare de 4,73 milioane de lei cu 126.186 de titluri Romgaz.

Evoluția pozitivă de la BVB a fost în linie cu cea de pe bursele europene, impulsionate de un val de optimism legat de progresele negocierilor SUA-China.

Acțiunile Ubisoft, cel mai mare jucător din industria românească de dezvoltare de jocuri video - la cel mai redus nivel din ultimii 2 ani și jumătate. Declin de aproape 30% pe bursă CITEȘTE ȘI Acțiunile Ubisoft, cel mai mare jucător din industria românească de dezvoltare de jocuri video - la cel mai redus nivel din ultimii 2 ani și jumătate. Declin de aproape 30% pe bursă

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,16%. Avansul a fost limitat de unii factori, în special incertitudinile Brexit și declinul gigantului Ab InBev. Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare berar al lumii, a pierdut 11,07% pe bursa de la Bruxelles. Totodată, producătorul francez de jocuri Ubisoft a închis în coborâre cu 16,18% pe bursa de la Paris.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a urcat cu 0,67%, DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,17%, în timp de FTSE 100 al bursei londoneze a pierdut 0,05%.

Revenind la București, BET-FI, compus din cele 5 SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,76%. Fondul Proprietatea, al patrulea cel mai tranzacționat emitent în ședința de astăzi, a urcat cu 0,43%.

Indicele sectorului energetic. BET-NG a urat cu 0,15%.

Pe piața principală, cei mai tranzacționați emitenți au fost Romgaz (SNG), cu un rulaj de 14,46 milioane lei, Banca Transilvania (TLV), cu 7,46 milioane lei,  și OMV Petrom (SNP), cu 4,53 milioane lei.

Acțiunile Romgaz au pierdut 0,53%, Banca Transilvania a urcat cu 1,67%, iar OMV Petrom a avut o creștere de 0,47%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bet
bet plus
bursa
actiuni
romgaz
bvb
fondul proprietatea
ab inbev
omv
sedinta tranzactionare
sedinta bursiera
stoxx 600