Finanțele au acordat ajutoare de stat de 436 milioane lei pentru nouă proiecte de investiții

Finanțele au acordat ajutoare de stat de 436 milioane lei pentru nouă proiecte de investiții
scris 2 dec 2015

Ajutoare de stat de 436,37 milioane de lei au fost acordate de Ministerul Finanțelor, în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, pentru nouă proiecte de investiții cu o valoare totală de peste 1,05 miliarde de lei, care vor genera 3.332 de noi locuri de muncă, se arată într-un comunicat al instituției.

Domeniile de activitate pentru care s-au acordat ajutoare de stat sunt autovehicule/componente (57%), mașini/utilaje (22%), nave/aeronave (12%) și aparate electrocasnice (9%).

Patru din investițiile finanțate sunt de tip greenfield (ale companiilor CER CLEANING, parte a Karcher Grup, SONACA AEROSPACE, AIRBUS HELICOPTERS și TIMKEN).

Alte cinci sunt extinderi ale unor proiecte deja demarate. “Aceste proiecte vor genera contribuții directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite de aproximativ 547,28 milioane de lei (123 de milioane de euro) și toate au o importantă componentă de inovare, ceea ce duce la crearea de bunuri cu valoare adăugată mare în sectoare de top, cu tradiție pentru România, precum fabricarea autovehiculelor rutiere sau a navelor și aeronavelor spațiale și a componentelor pentru acestea”, se precizează în comunicat.

Sumele aprobate vor fi plătite companiilor după realizarea proiectelor de investiții și îndeplinirea obligațiilor legale asumate.

Ajutoarele de stat au fost acordate pentru susținerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții cu impact major în economie instituită prin Hotărârea Guvernului nr.807/2014. Suma prevăzută din fonduri bugetare pentru perioada 2014-2020 pentru această schemă de ajutor de stat ajunge la aproximativ 600 de milioane euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ajutor de stat
auto
finanțe
investiții