Gigantul de brokeraj online Robinhood lansează o funcție de tranzacționare cu criptomonede în Uniunea Europeană

Gigantul de brokeraj online Robinhood lansează o funcție de tranzacționare cu criptomonede în Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Gigantul de brokeraj online Robinhood a anunțat că lansează o funcție de tranzacționare cu criptomonede în Uniunea Europeană, extinzându-se mai mult în afara Statelor Unite, în timp ce compania caută să profite de creșterea pe piețele internaționale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Robinhood a spus că noul său produs cripto va permite clienților să cumpere, să vândă și să dețină dintr-o gamă de peste 25 de jetoane, inclusiv bitcoin, ether, ripple, cardano, solana și polkadot, scrie News.ro.

Numărătoare inversă până la finele anului pentru achiziții de imobile fără TVA majorat CITEȘTE ȘI Numărătoare inversă până la finele anului pentru achiziții de imobile fără TVA majorat

Compania speră să ofere mai multe criptomonede, precum și capacitatea de a transfera și de a ”paria” sau de a câștiga recompense din cripto în 2024.

Mișcarea marchează a doua extindere majoră a Robinhood în afara SUA, după ce a anunțat la sfârșitul lunii trecute că intenționează să lanseze tranzacții cu acțiuni pentru clienții din Marea Britanie de la începutul anului 2024.

Compania a deschis o listă de așteptare în Regatul Unit săptămâna trecută pentru serviciu, care va oferi randamente de până la 5% din depozitele clienților.

Robinhood încearcă să-i atragă pe utilizatorii din UE să-i folosească serviciul, cu posibilitatea de a câștiga bitcoini gratuiti pentru utilizatorii care tranzacționează loturi și recomandă aplicația prietenilor lor.

Compania va oferi utilizatorilor până la un bitcoin, pe baza unui procent din volumul lor lunar de tranzacționare și a numărului de utilizatori la care fac recomandarea, atunci când se înregistrează.

BCE ar urma să reducă dobânzile în trimestrul al doilea din 2024 CITEȘTE ȘI BCE ar urma să reducă dobânzile în trimestrul al doilea din 2024

Extinderea are loc în timp ce mai multe firme criptomonede importante din SUA apelează la Uniunea Europeană pentru creștere, după ce s-au confruntat cu o perioadă dificilă din partea autorităților de reglementare din Statele Unite.

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare a vizat mai multe firme cripto, inclusiv Coinbase și Binance, cu procese care susțin că au încălcat legile privind valorile mobiliare.

Între timp, UE a propus un set cuprinzător de reglementări, numit Reglementarea piețelor de criptoactive, care ar introduce reguli mai stricte pentru platformele de tranzacționare criptografică și emitenții de așa-numite monede stabile, monede legate de activele din lumea reală, cum ar fi dolarul american sau euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
robinhood
criptomonede