GRAFIC Bitcoin trece de 66.000 dolari, un nou maxim istoric

GRAFIC Bitcoin trece de 66.000 dolari, un nou maxim istoric
scris 20 oct 2021

Cotațiile bitcoin au urcat la un nou maxim istoric miercuri, după lansarea reușită a primului ETF cu expunere pe criptomonedă pe bursa de la New York.

Bitcoin s-a apreciat cu până la 4,5% în a doua parte a tranzacțiilor de astăzi, până la un maxim intraday record de 66.974 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Recordul anterior, de aproape 65.000 dolari/unitate, a fost consemnat în aprilie.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

ProShares Bitcoin Strategy ETF, primul ETF (exchange-traded fund) cu expunere pe Bitcoin, a debutat cu succes pe bursa americană ieri, consemnând un câștig de 5% după prima sesiune de tranzacționare.

Fondul urmărește performanța celei mai cunoscute criptomonede din lume prin intermediul contractelor futures reglementate, fără să investească direct în Bitcoin.
 
“Așteptată de mulți ani, listarea la NYSE a primului ETF cu expunere pe Bitcoin are în sfârșit acceptul implicit al reglementatorilor americani”, notează firma de brokeraj TradeVille într-un email trimis Profit.ro.
 
Lansarea ETF-ului cu expunere pe Bitcoin "este un semnal pentru întreaga piață că va exista mai multă claritate în materie de reglementare", a comentat și Rob Frasca, managing partner la COSIMO Ventures, o firmă de capital de risc care investește în criptomonede, citată de MarketWatch.
 
În jurul orei 18:00 (ora României), un bitcoin era cotat la 66.882 dolari, în creștere cu 4,3% față de referința de marți.

GRAFIC Bitcoin trece de 66.000 dolari, un nou maxim istoric

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii bitcoin
etf bitcoin
tradeville
proshares bitcoin strategy etf
bitcoin maxim istoric