Guvernul a împrumutat 1,1 miliarde de lei pe 6 luni

Guvernul a împrumutat 1,1 miliarde de lei pe 6 luni
scris 11 iun 2020

Ministerul Finanțelor a atras circa 1,15 miliarde de lei din piața internă printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu scadența în decembrie.

Emisiunea a atras interesul investitorilor, în special bănci, care au depus oferte de 1,37 miliarde de lei la un prospect de 600 de milioane de lei.

Guvernul ia în calcul subvenționarea de către consumatori pe facturi a stocării de energie electrică CITEȘTE ȘI Guvernul ia în calcul subvenționarea de către consumatori pe facturi a stocării de energie electrică

Randamentul mediu al ofertei este de 2,73% și cel maxim de 2,75%, în scădere cu 11 puncte de bază față de luna anterioară. Banca Națională a României a redus dobânda cheie cu 25 de puncte de bază la finele lunii mai.

Săptămâna trecută, Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat circa 2,2 miliarde de lei prin două emisiuni de obligațiuni de stat scadente în 2023 și 2027.

Luna trecută, Executivul a împrumutat 23,6 miliarde de lei, o sumă record, în condițiile în care a emis o datorie pe piața internă peste plafonul anunțat și a ieșit și cu un împrumut de 3,3 miliarde de euro pe piețele externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri de stat
ministerul finantelor
datorie publica
certificate de trezorerie