Guvernul a împrumutat 801 milioane de lei. Randamentele sunt în creștere

Guvernul a împrumutat 801 milioane de lei. Randamentele sunt în creștere
scris 9 mar 2020

Ministerul Finanțelor Publice a emis obligațiuni scadente în iulie 2025 în valoare de 801 milioane de lei, pe o cerere relativ ridicată din partea investitorilor, dar la un preț mai mare, într-o zi în care bursele și piețele emergente sunt lovite de șocul scăderii abrupte a prețului petrolului, dar și de extinderea epidemiei de coronavirus.

Guvernul a extins împrumutul peste prospectul inițial de 500 de milioane de lei, în condițiile în care investitorii au depus oferte de aproape 1,2 miliarde de lei. Randamentul mediu a fost de 3,57%, în ușoară creștere față de randamentul mediu al obligațiunilor generice pe 5 ani raportat vineri (3,35%).

Banca Națională a României a continuat să tragă lichiditatea din piață și a luat depozite pe o săptămână de 4,5 miliarde de lei de la bănci.

Panică la bursă. Acțiunile OMV Petrom cad cu aproape 25%, în limita coridorului dur permis de sistemul BVB, după prăbușirea cotației petrolului CITEȘTE ȘI Panică la bursă. Acțiunile OMV Petrom cad cu aproape 25%, în limita coridorului dur permis de sistemul BVB, după prăbușirea cotației petrolului

Cu toate acestea, leul a continuat să se deprecieze și a atins un nou nivel record față de euro, mergând pe tendința regională de depreciere – zlotul polonez, forintul maghiar și coroana cehă au pierdut 0,3-0,4% din valoare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
titluri de stat
obligatiuni de stat
imprumut stat
datorie publica