Indicele american Dow Jones a depășit în premieră pragul psihologic de 22.000 puncte

Indicele american Dow Jones a depășit în premieră pragul psihologic de 22.000 puncte
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 aug 2017

Indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a depășit în premieră, miercuri, nivelul de 22.000 puncte, un nou prag psihologic, fiind a șasea ședință consecutivă când indicele atinge un nivel record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În martie, indicele Dow atingea pentru prima dată pragul psihologic de 21.000 de puncte.

Indicele american este susținut, în ședința de astăzi, și de rezultatele foarte bune raportate de gigantul Apple, care au împins acțiunile companiei IT la un nivel record.

VIDEO & FOTO O scrisoare-capcană a explodat la sediul FMI CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO O scrisoare-capcană a explodat la sediul FMI

Vânzările de iPhone-uri, care au scăzut trimestrul trecut, au revenit pe creștere trimestrul acesta, fiind vândute 41 de milioane de unități.

Ședința de astăzi este a șaptea ședință consecutivă de creștere pentru indicele DJIA. Indicele Dow a crescut cu peste 11% de la începutul anului.

“Bursa ar putea atinge astăzi un nou record, de 22.000 de puncte. Era la o valoare de numai 18.000 de puncte acum 6 luni, în ziua alegerilor. Mass-media menționează rar acest lucru!”, a scris președintele Donald Trump,  într-o postare pe Twitter, înainte ca indicele să atingă noul record.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
djia
apple
trump
indice
bursa