România a intrat în Top 10 cei mai mari producători de înghețată din UE

România a intrat în Top 10 cei mai mari producători de înghețată din UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 aug 2017

România a urcat două poziții în clasamentul producătorilor de înghețată din Uniunea Europeană, până pe locul 9, în pofida scăderii producției anuale cu circa 4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, producția de înghețată a României a înregistrat un declin de 3,93%, de la peste 46,31 milioane litri în anul precedent la sub 44,50 milioane litri, reprezentând 1,38% din producția de înghețată la nivelul celor 28 de state membre.

În pofida declinului, România a avansat însă două poziții în clasamentul european și a intrat astfel în topul celor mai mari zece producători de înghețată din UE, devansând Ungaria, a cărei producție aproape s-a înjumătățit.

Berăria H, afaceri de peste 25 milioane lei, cele mai multe de la lansare. \ CITEȘTE ȘI Berăria H, afaceri de peste 25 milioane lei, cele mai multe de la lansare. "Dacă punem tot mobilierul cap la cap, ajungem la Piața Victoriei". 200 de mirese - "furate" și aduse la Berărie

Portugalia, care anul trecut se situa înaintea României, cu o producție de 62,1 milioane litri de înghețată, nu a trimis datele pe 2016.

La nivelul UE, producția de înghețată a crescut anul trecut cu 3,1%, până la 3,21 miliarde litri.

Italia a revenit pe prima poziție în clasament, cu o producție de aproape 595,1 milioane litri, în urcare cu 22,4%, urmată de Germania (ocupanta locului întâi în 2015), cu o producție de circa 515 milioane litri și Franța, cu 453,5 milioane litri.

viewscnt
Afla mai multe despre
inghetata
productie
ue
eurostat
clasament producatori