Indicele american Dow Jones se apropie de a 10-a închidere consecutivă la maximul istoric

Indicele american Dow Jones se apropie de a 10-a închidere consecutivă la maximul istoric
scris 8 aug 2017

Indicele bursier american Dow Jones Industrial Average (DJIA) este din nou în creștere astăzi și ar putea închide ședința la un nou nivel record, al zecelea consecutiv.

Dow este în urcare cu aproape 0,2%, la circa 22.160 de puncte, maxim istoric. Menținerea acestui nivel până la închiderea bursei americane ar reprezenta al zecelea record consecutiv pentru Dow, performanță care a mai fost egalată sau depășită doar de patru ori în existența indicelui.

Istoric, indicele Dow a consemnat maximum 12 recorduri consecutive, situație întâlnită de două ori: în ianuarie 1987, cu aproximativ 10 luni înainte de prăbușirea bursieră din Lunea Neagră (Black Monday), și în februarie 2017.

EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski - mari șanse la un nou mandat de director general al Bursei. Schimbări la pachetul salarial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski - mari șanse la un nou mandat de director general al Bursei. Schimbări la pachetul salarial

În ședința de astăzi, indicele este susținut în special de Apple și Goldman Sachs, ale căror acțiuni, cu o contribuție importantă în Dow Jones Industrial Average, sunt în urcare. Acțiunile Apple cresc pentru a treia ședință consecutiv și se tranzacționează și ele la un nivel record, potrivit MarketWatch.

Miercurea trecută, indicele Dow Jones a depășit în premieră nivelul de 22.000 puncte, un nou prag psihologic. În martie, indicele Dow atingea pentru prima dată pragul psihologic de 21.000 de puncte.

De la începutul anului, Dow Jones a atins noi valori record re 35 de ori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dow
maxim
record
apple
lunea neagra
dow jones industrial average
djia
indice
dow jones
new york