Indicele american S&P 500 a deschis la un nou maxim record

Indicele american S&P 500  a deschis la un nou maxim record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 aug 2020

Indicele american S&P 500 a deschis marți la un nou maxim record, optimismul investitorilor fiind încurajat de reluarea discuțiilor între SUA și China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficiali de rang înalt din partea SUA și China au declarat că, în urma unor discuții telefonice care au avut loc luni, au fost consemnate progrese în soluționarea problemelor referitoare prima fază a acordului comercial bilateral, semnat în ianuarie. Potrivit acestora, ambele părți doresc ca acordul să fie un succes.

Comisia Europeană propune un sprijin financiar de 4 miliarde euro pentru România CITEȘTE ȘI Comisia Europeană propune un sprijin financiar de 4 miliarde euro pentru România

Aceasta este a patrea ședință de creștere consecutivă pentru S&P 500, care luni a atins un maxim record, susținut de aprobarea tratamentului cu plasmă pentru pentru pacienții cu Covid-19 din SUA. Autoritatea americană de reglementare din domeniul sănătății (FDA) a anunțat, în weekend, că a autorizat folosirea plasmei de la pacienții care s-au vindecat de Covid-19 pentru tratarea cazurilor existente de infecție cu noul coronavirus, chiar dacă eficacitatea acesteia nu a fost încă confirmată prin studii stiințifice. De asemenea, un vaccin candidat dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetători de la Oxford University ar putea primi statutul "Fast Track" din parte Administrației pentru Alimente și Alimente (FDA).

S&P 500 a dechis marți în creștere ușoară, cu 0,14%, la 3,435,95 de puncte, maxim istoric intraday. Indicele  a avut, în perioada recentă, o ascensiune puternică pe fondul măsurilor de stimulare fiscale și monetare fără precedent la nivel mondial.

Și Dow Jones Industrial Average era în creștere ușoară în debutul tranzacțiilor, la 28.347,42 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
china-sua
sua-china
dow jones
bursa
wall street