ING Groep anunță răscumpărări de acțiuni de 1,5 miliarde de euro, după majorarea profitului trimestrial

ING Groep anunță răscumpărări de acțiuni de 1,5 miliarde de euro, după majorarea profitului trimestrial
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2023

ING Groep NV, cea mai mare bancă din Țările de Jos, a anunțat joi lansarea unui nou program de răscumpărare de acțiuni, după ce a raportat un profit trimestrial peste estimări, în urma majorării dobânzilor și a unor costuri de risc reduse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul bancar, care din 2018 a returnat investitorilor aproximativ 17 miliarde de euro (18,7 miliarde de dolari), va lansa vineri un program de răscumpărare de acțiuni, în valoare de până la 1,5 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Germania: Sectorul bancar și cel al imobilelor comerciale trec printr-o perioadă de stres CITEȘTE ȘI Germania: Sectorul bancar și cel al imobilelor comerciale trec printr-o perioadă de stres

Joi, acțiunile ING înregistrau un avans de 3,8% la Bursa de la Amsterdam. Indicele de adecvare a capitalului CET1, o măsură a solvabilității băncilor europene, a crescut cu 0,3 puncte procentuale față de trimestrul patru din 2022, la 14,8%, peste actualele cerințe, de 10,73%, a informat ING.

De asemenea, suma de bani pusă deoparte pentru creditele cu probleme a totalizat 152 milioane de euro în primele trei luni din 2023, iar banca și-a redus expunerea la Rusia cu 57% de când Moscova a invadat Ucraina, valoarea actualei expuneri la Rusia a ING fiind de 2,3 miliarde de euro. "Nu vedem un viitor pentru noi în Rusia", a afirmat directorul general Steven van Rijswijk.

În primul trimestru din 2023, profitul net s-a situat la 1,59 miliarde de euro, în timp ce analiștii se așteptau la un profit net de 1,11 miliarde de euro. În perioada similară din 2022, profitul net a fost de doar 429 milioane de euro, fiind afectat de expunerea la Rusia.

Veniturile nete din comisioane și taxe au scăzut cu 4%, la 896 milioane de euro, în primele trei luni din 2023, în urma unei activități de tranzacționare mai redusă.

Marjele creditorilor au beneficiat de pe urma majorării dobânzilor, după ce băncile centrale au demarat în 2022 cel mai rapid ritm de creștere a dobânzilor din ultimele două decenii, pentru a contracara inflația ridicată.

Murat Büyükerk, CEO Arctic: În ultimii 5 ani, am realizat investiții de peste 175 de milioane de euro axate pe producție sustenabilă CITEȘTE ȘI Murat Büyükerk, CEO Arctic: În ultimii 5 ani, am realizat investiții de peste 175 de milioane de euro axate pe producție sustenabilă

"În primul trimestru din 2023, marcat turbulențe pe piețe financiare, clienții au continuat să aibă încredere în noi. Acest fapt a fost demonstrat de baza noastră de depozite diversificată și stabilă, care a crescut în primele trei luni cu 1,3 miliarde de euro", a afirmat Steven van Rijswijk.

ING, cu o prezență în aproximativ 40 de țări, a confirmat obiectivul de a înregistra o creștere a veniturilor totale de peste 10% în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing groep
actiuni