ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei

ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei
scris 30 mar 2020

NG Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunțat luni că va urma indicațiile Băncii Centrale Europene și va suspenda plata dividendelor cel puțin până în data de 1 octombrie, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Anterior, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a spus creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni cel puțin până în octombrie, și să-și folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie, scrie Agerpres.

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS CITEȘTE ȘI Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

"Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile și pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 și 2020, cel puțin până la 1 octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abțină de la răscumpărările de acțiuni menite să-i recompenseze pe acționari", se arată în comunicatul BCE.

Propunerea privind dividendele pentru 2019 a fost eliminată de pe agenda viitoarei întâlniri a acționarilor, iar banca estimează că nu se vor plăti dividende interimare pentru 2020. Orice anunț suplimentar privind plățile dividendelor va fi analizat după 1 octombrie, a precizat ING.

Decizia ING vine după ce grupul olandez Rabobank a anunțat că va amâna cu cel puțin șase luni planurile privind plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni.

"Este o perioadă extraordinară pentru noi toți. Deși finanțarea și capitalizarea este într-o situație bună, credem că este prudent să urmăm recomandările BCE, ceea ce ne va permite o mai mare flexibilitate pentru a ne sprijini clienții și societatea în această criză și pentru a lucra împreună cu guvernele și autoritățile de reglementare în vederea redresării", a afirmat directorul general al ING, Ralph Hamers.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
dividende