Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori

Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 ian 2018

Investitorul miliardar Warren Buffett este convins că povestea investițiilor în criptomonede va avea un final trist pentru investitori și spune că, dacă piața ar oferi instrumentul financiar potrivit, ar paria împotriva fiecărei monede virtuale existente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“În ceea ce privește criptomonedele, pot spune aproape cu certitudine că vor avea un final nefericit”, a afirmat influentul investitor, pentru CNBC.

Buffett a adăugat că nu este interesat să parieze nici împortiva monedelor virtuale prin intermediul contractelor futures, dar dacă pe piață s-ar tranzacționa opțiuni put cu scadența peste 5 ani (care permit vânzarea activului suport la un preț fixat anterior – n.red) ar cumpăra câte un contract pentru fiecare criptomonedă de pe piață.

Miliardarul american Paul Singer începe anul cu vânzări la BVB. Primele înstrăinări de acțiuni Fondul Proprietatea se ridică la 13 milioane dolari CITEȘTE ȘI Miliardarul american Paul Singer începe anul cu vânzări la BVB. Primele înstrăinări de acțiuni Fondul Proprietatea se ridică la 13 milioane dolari

Comentariile lui Buffett vin după ce, marți, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a afirmat că regretă faptul că a numit moneda bitcoin o fraudă. Deși Dimon spune că nu este interesat să investească în monede virtuale, acesta a precizat că blockchain, tehnologia din spatele criptomonedelor, este “reală”, astfel încât existența unor valute bazate pe acest sistem este posibilă.

Afirmațiile lui Dimon au fost completate de directorul financiar al JPMorgan, care a declarat că “banca este deschisă față de posibilele utilizări ale monedelor digitale, în condițiile în care acestea sunt controlate și reglementate corespunzător”.

viewscnt
Afla mai multe despre
buffett
waeewn buffett
bitcoin
criptomonede
monede virtuale
dimon
jpmorgan