Lehman Brothers va vira creditorilor 1,6 miliarde de dolari; suma totală plătită ajunge la 107 miliarde de dolari

Lehman Brothers va vira creditorilor 1,6 miliarde de dolari; suma totală plătită ajunge la 107 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2016

Administratorul responsabil cu desființarea Lehman Brothers Holdings va vira creditorilor 1,6 miliarde de dolari, săptămâna viitoare, iar suma totală plătită va ajunge la 106,9 miliarde de dolari, la șapte ani și jumătate după ce falimentul băncii de investiții a declanșat criza financiară globală, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare parte a banilor, respectiv 78,5 miliarde de dolari, au ajuns la terțe părți, din afara Lehman Brothers.

Conform documentelor depuse la Tribunalul pentru Faliment din New York, sumele virate creditorilor neasigurați de către Lehman Brothers, care este în lichidare, vor depăși 100 de miliarde de dolari, respectiv peste 35 de cenți pentru un dolar investit, arată News.ro.

Leasingul financiar a crescut anul trecut cu 21%, la 1,6 miliarde de euro. Sectorul auto deține peste trei sferturi CITEȘTE ȘI Leasingul financiar a crescut anul trecut cu 21%, la 1,6 miliarde de euro. Sectorul auto deține peste trei sferturi

Planul de despăgubire îi tratează pe creditorii unora dintre subsidiare mai bine decât pe cei ai companiei mamă a Lehman Brothers.

Astfel, creditorii diviziei de tranzacții cu mărfuri vor primi circa 77 de cenți pentru un dolar investit, în timp ce deținătorii de obligațiuni emise de compania mamă vor recupera doar 37 de cenți pentru un dolar, în creștere totuși față de estimarea de 21,1 cenți din momentul intrării în vigoare a planului, în 2012.

Gradul mai mare de recuperare a investițiilor vine din câștigurile mai mari aduse de proprietățile imobiliare și investițiile în instrumente derivate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lehman brothers
creditori