Liderul mondial de pe piața berii a atras 5 miliarde de dolari prin listarea listarea diviziei din Asia-Pacific, al doilea mare IPO al anului

Liderul mondial de pe piața berii a atras 5 miliarde de dolari prin listarea listarea diviziei din Asia-Pacific, al doilea mare IPO al anului
scris 24 sep 2019

Cel mai mare berar al lumii, compania Anheuser-Busch InBev (AB InBev), a atras 5 miliarde de dolari din listarea diviziei sale din regiunea Asia-Pacific pe bursa de la Hong Kong. Oferta publică inițială (IPO) a fost a doua ca mărime din acest an, fiind depășită doar de listarea Uber Technologies din luna mai.

Budweiser Brewing Company APAC, divizia listată, reunește peste 50 de branduri de bere.

Prețul la care operațiunea a fost realizată a fost de 27 dolari din Hong Kong (3,44 dolari americani) pentru o acțiune, la limita inferioară a intervalului precizat în prospect.

Falimentul Thomas Cooks antrenează creșteri pe burse pentru companiile rivale CITEȘTE ȘI Falimentul Thomas Cooks antrenează creșteri pe burse pentru companiile rivale

Listarea va ajuta Ab InBev să își reducă datoriile și să permită realizarea unor noi achiziții, notează Reuters.

Ab InBev plănuia inițial listarea divizei din Asia-Pacific în vară și dorea să atragă circa 9,8 miliarde de dolari, realizând cel mai mare IPO din 2019. Operațiunea a fost abandonată la acel moment din cauza condițiilor din piață.

AB InBev, cu sediul la Leuven, în Belgia, este cel mai mare producător de bere, controlând aproximativ o treime din piața mondială a berii.

Gigantul, care are în portofoliu mărci precum Beck's sau Stella Artois, și-a consolidat poziția prin intermediul achizițiilor, acumulând datorii nete de circa 110 miliarde de dolari. În 2016, grupul belgian a cumpărat, într-o tranzacție gigant, compania SABMiller, al doilea jucător de pe piața berii la acel moment, pentru care a plătit peste 100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
listare ab inbev
operatiuni asia-pacific av inbev
cel mai mare producator de bere
ipo ab inbev