Lira crește ușor, iar acțiunile britanice scad, după declanșarea oficială a Brexitului

Lira crește ușor, iar acțiunile britanice scad, după declanșarea oficială a Brexitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2017

Lira trecut pe o creștere ușoară, în tranzacții volatile, iar acțiunile companiilor britanice scad, după ce premierul Theres May și președintele Consiliului European Donald Tusk au declanșat oficial procesul de separare a Marii Britanii de UE, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

May afirmă în scrisoarea adresată lui Tusk că Marea Britanie și UE trebuie să colaboreze pentru a minimiza impactul și a oferi cât mai multă certitudine, precum și că un parteneriat profund, special, este în interesul ambelor părți, scrie News.ro.

Lira a atins miercuri un minim  al ultimelor opt săptămâni, de 1,2377 dolari pe unitate, dar și-a revenit la 1,2478 dolari pe unitate, după confirmarea trimiterii scrisorii lui May, moneda fiind în urcare cu 0,2%.

Asociațiile de consumatori sesizează CSM și INM cu privire la instrucția judecătorilor de către BNR CITEȘTE ȘI Asociațiile de consumatori sesizează CSM și INM cu privire la instrucția judecătorilor de către BNR

”Cred că se datorează eliminării unui element de incertitudine, prin declanșarea Articolului 50, dar și tonului conciliant al premierului May în declarație...cooncentrat pe parteneriatul cu UE și o relație benefică ambelor părți”, a spus Alexandra Russell-Oliver, analist la Caxton FX.

Indicele londonez FTSE 100 este în declin cu 0,1%, după scădere de până la 0,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
brexit