Lira sterlină a atins maximul ultimelor 7 săptămâni în raport cu dolarul după noi sondaje legate de Brexit

Lira sterlină a atins maximul ultimelor 7 săptămâni în raport cu dolarul după noi sondaje legate de Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iun 2016

Lira sterlină a crescut marți la maximul ultimelor șapte săptămâni în raport cu dolarul, în condițiile în care investitorii, încurajați de sondajele recente, par să anticipeze rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:00, moneda britanică se tranzacționa pentru 1,4747 dolari pe unitate, în creștere cu 0,3% față de luni, cel mai ridicat nivel din ultimele șapte săptămâni. În raport cu moneda unică europeană, lira consemna un avans de 0,28%, tranzacționându-se la 1,3008 euro pe unitate. 

Potrivit unui sondaj realizat de ORB International, publicat luni, 53% dintre britanici vor să rămână în Uniunea Europeană, în timp ce 46% doresc desprinederea de aceasta. 

"Piețele financiare par să considere cursa închietaă, ceea ce, date fiind răsturnările de situație de până acum, s-ar putea dovedi periculos de prematur. După sondajele care urmează să fie publicate în cursul zilei ne putem aștepta la volatilitate ", spune Michael Hewson, director strategie la CMC Markets în Londra, citat de Reuters.

Duminică, un sondaj realizat vineri și sâmbătă de către firma Survation pentru publicația Mail, arăta că 45% dintre britanici vor ca țara lor să rămână în UE, iar 42% s-au exprimat împotrivă. Sondajul realizat de Survation a fost primul efectuat după uciderea deputatei britanice.

Britanicii vor alege, printr-un referendum programat joi, 23 iunie, dacă vor să rămână parte a UE. Tabăra care susține menținerea statutului de membră UE pentru Marea Britanie a câștigat teren după ce, săptămâna trecută, deputata britanică Jo Cox, susținătoare a rămânerii Uniune, a fost ucisă. În săptămâna anterioară uciderii deputatei laburiste, sondajele arătau o creștere a sprijinului pentru Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
brexit
lira sterlina
lira
sonfaj
marea britanie