Ludwik Sobolewski rămâne șef al Bursei de Valori București, deși i-a expirat contractul de mandat

Ludwik Sobolewski rămâne șef al Bursei de Valori București, deși i-a expirat contractul de mandat
scris 21 aug 2017

Contractul de mandat al directorului general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski, a expirat pe 21 august, însă polonezul rămâne șef al instituției până la o decizie ulterioară a Consiliului Bursei, având în vedere că în ședința de vineri nu s-a putut aproba prelungirea contractului de mandat din lipsă de cvorum.

”În același timp BVB informează că mandatul lui Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare, în conformitate și în baza deciziei Consiliului Bursei nr 79/1 iulie 2013 (ce a stat la baza aprobării Autoritățiii de Supraveghere Financiară prin decizia nr 616/21 august 2013)”, arată un comunicat transmis luni de BVB.

Condițiile și termenii aferenți executării mandatului vor fi definiți ”sau o altă decizie va fi luată de către Consiliului Bursei în acest sens”, mai spun oficialii bursei.

STUDIU Chiriile cresc constant de 3 ani. Care sunt prețurile în principalele orașe ale țării CITEȘTE ȘI STUDIU Chiriile cresc constant de 3 ani. Care sunt prețurile în principalele orașe ale țării

”Decizia privind prelungirea contractului de mandat al directorului general nu a fost luată în ședința Consiliului Bursei, convocată pentru acest subiect în data 18 august 2017, din lipsă de cvorum”, se mai arată în comunicat.

Ludwik Sobolewski a fost numit director general al BVB la începutul lunii iulie 2013 și a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării pe 21 august 2013 de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie New.ro.

Acesta a fost totodată președinte și director general al bursei de la Varșovia, Polonia.

Sobolewski a condus bursa din Varșovia timp de șapte ani, în perioada 2006 - 2013, după ce anterior, între 1994 - 2006, a fost vicepreședinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

El a a fost demis în ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varșovia, în urma acuzațiilor că s-a aflat în conflict de interese prin susținerea finanțării unui film în care iubita sa de atunci urma să joace rolul principal.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludwik sobolewski
bvb