Moody’s plătește 864 mil dolari pentru închiderea unei investigații în SUA privind ratingurile anterioare crizei din 2008

Moody’s plătește 864 mil dolari pentru închiderea unei investigații în SUA privind ratingurile anterioare crizei din 2008
scris 14 ian 2017

Moody’s a convenit plata a aproape 864 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații a autorităților federale și statale din SUA referitoare la ratingurile atribuite unor instrumente financiare riscante, garantate prin ipoteci, înainte de criza financiară din 2008, a anunțat vineri Departamentul de Justiție, transmite Reuters.

Agenția de rating a ajuns la un acord cu Departamentul de Justisție, 21 de state și Districtul Columbia, privind acuzațiile că a contribuit la declanșarea celei mai grave crize financiare după Marea Depresiune, scrie News.ro.

”Moody’ nu a respectat propriile standarde în domeniul ratingurilor și nu și-a respectat angajamentele de transparență, înainte de Marea Recesiune”, afirmă procurorul Bill Baer, într-un comunicat.

Standard & Poor's a încheiat un acord similar în 2015, plătind 1,375 de miliarde de dolari. Această agenție de rating este cea mai mare din lume, urmată de Moody's.

Deficitul de cont curent al României s-a triplat în primele 11 luni din 2016, la 3,44 miliarde euro CITEȘTE ȘI Deficitul de cont curent al României s-a triplat în primele 11 luni din 2016, la 3,44 miliarde euro

În cadrul acordului, Moody’s s-a angajat la măsuri care să asigure integritatea ratingurilor, inclusiv prin neimplicarea analiștilor în discuțiile de natură comercială.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody’s